В третата седмица от „Походът на книгите”

В третата седмица на „Походът на книгите” в програмата „Известните българи четат на деца” се включват журналистът Милен Цветков (16. 04 от 10.00 ч. В Частна детска градина „The Castle“) и актьорът Христо Гърбов (16.04 от 11.00 ч. в 12 СОУ). Актрисата Силвия Лулчева ще направи последното четене за деца в кампанията  тази година на 17 април в 7 СОУ „Св. Седмочисленици”, София от 13.30 ч.

През втората седмица от „Походът на книгите“ (7-13 април) известни актьори, писатели, музиканти и журналисти четоха на децата от 12 столични училища и детски градини.

На открито се чете най-забавно – това са установили над 200 деца и техните родители, които са посетили  „Градски кът за четене” в Борисовата градина през изминалия уикенд. Екипът на Фондация „Детски книги“ имаше възможност да представи номинираните заглавия в Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2014 в „Градски кът за четене”  на 13 април.

Организаторите от АБК напомнят, че играта на „Походът на книгите” продължава до 23 април. Младите читатели трябва да се справят с предизвикателството  да съберат 9 печата от 9 книжарници в София на гърба на официалния флаер на кампанията (може да бъде разпечатан и от Фейсбук страницата на събитието). Всеки, който разпознае скритото между печатите изречение и го изпрати на office@abk.bg, участва в томболата на АБК и може да получи книжка.

Организатори на националната кампания „Походът на книгите” са: Асоциация ”Българска книга” и Българска Библиотечно-информационна асоциация. Събитието се реализира благодарение на партньорството на Министерство на образованието и науката, Столична Община, Столична библиотека, Нов български университет, „Аз чета”, „Детски книги”, вестник „Стандарт”, Stand.bg, Посолство на Финландия в София и Дуропак Тракия.