Уини и Уилбър. В Космоса

Ако сте срещали вещицата Уини и черният й котарак Уилбър, герои на Валъри Томас и Корки Пол, няма как да не сте се влюбили. Непохватната, но добродушна Уини вечно има гениални идеи, които се изпълняват доста по-различно от първоначалния замисъл. За щастие, всичко обикновено завършва благополучно – точно така се случва и във веселото космическо приключение, забъркано от щурата героиня.

„Уини и Уилбър в Космоса“ (изд. „Timelines“) разказва как вещицата обича да наблюдава през телескопа си звездното небе. Мечтата й да полети в простора се сбъдва с едно „Абракадабра“, което донася ракета на покрива й.

Заедно с котарака си, Уини се отправя на космическо пътешествие в търсене на симпатична малка планетка, подходяща за пикник.

Уини е подготвила страхотни вкусотии за пикника – курабии с тиква, мъфини с шоколад, череши и сметана. Докато хапват, от странните дупки, с които е осеяна планетата, се показват стотици любопитни зайци. Космическите дългоушковци пробват храната на Уини и я отхвърлят. За сметка на това се оказва, че са истински любители на метала…

Как ли ще се приберат Уини и Уилбър, щом ракетата им е напълно изгризана? Поредното „Абракадабра“ идва на помощ. Финалът, макар и успокояващ, ако слушаме само текста, може да бъде и много по-различен, щом се вгледаме в илюстрациите.

Именно чрез силата на картинните книги Валъри Томас и Корки Пол, създателите на Уини и Уилбър, помагат на малките слушатели да учат, докато се забавляват. Детайлите, закодирани в илюстрациите, предлагат възможности за разговори и за игра. На всеки разтвор са изобразени и планетите от Слънчевата система, както и техните специални символи (♃, ♄, ☉, ☾).

С две думи, не пропускайте да срещнете читателите от 4 години нагоре с тези симпатични герои. Гарантираме, че ще се вдъхновят поне колкото Майя, шестгодишно момиченце от столично училище, където представяхме историята на добродушната вещица и нейния котарак. Досущ като Майя (чието дело е рисунката по-горе) и нейните съученици, вашите деца ще се посмеят дружно, а още по-сигурно е, че „Уини и Уилбър. В Космоса“ няма да е единствената книга от поредицата, която ще пожелаят.

 

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.