Училището на барбароните – мечта за всяко дете

Барбароните са странни същества, които могат да променят формата си и да се превръщат в къщи, самолети, подводници и какво ли още не. Тяхната удивителна способност е гарнирана с добродушие, ведрост и умение винаги да намират изход от най-заплетената ситуация. Многобройното шарено семейство на Анет Тизон и Талас Тейлър, начело с Татко Барба и Мама Барба, дава отлични примери на възрастните за отглеждането на децата. А безспорно една от най-впечатляващите истории в тази връзка е „Училището на барбароните“ (изд. ФЮТ).

Барбаронското семейство поема към училището, за да изпрати в първия учебен ден приятели близнаци. Изумлението им е огромно, когато попадат не в училищен двор, а на истинско бойно поле.

Учителите са вдигнали ръце, директорът също не може да овладее разбеснялата се тълпа ученици.

Татко Барба обаче има решение.

„- Ще направя училище, където децата ще им бъде интересно. Тогава ще се усмирят.“

Макар възрастните да не вярват в успеха на Татко Барба, те дават своето съгласие за създаването на барбаучилище. В него децата учат чрез опит и развиват своите интереси с помощта на Барбарири, Барбалала и останалите барбарони.

И в това училище трудности не липсват, но те се разрешават бързо и приятно.

Учебната година завършва феноменално и съм повече от сигурна, че децата ще се завърнат отново в барбаучилището с усмивка на уста. А аз си пожелавам всички деца да посещават точно такова училище, в което ще учат чрез игра!

Не пропускайте другите книги за барбароните, издадени на български език (изд. ФЮТ).

Автор: Вал Стоева