Ученици издават своя книга в рамките на „Походът на книгите“

Приключилият на 23.04.2014 г. „Поход на книгите“ вдъхнови много деца и техните родители и учители да се впуснат в света на книгите чрез различни инициативи като Маратон на четенето, четения на известни личности в детски градини и училища и много други интересни събития, посветени на необходимостта от активно насърчаване на детското четене.

И докато в Силистра организираха събитие за най-много хора, четящи „Под игото“ на Иван Вазов, в софийско училище отбелязаха „Походът на книгите“ с издаването на… собствена книга! Г-жа Емилия Паламаркова, главен учител в 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ споделя:

„Идеята се появи на среща – разговор за  книгите с писателят и журналист Георги Гроздев. От най- често задаваните детски въпроси – как и колко трудно се пишат книгите, а как ли се печатат и издават, неусетно се роди и идеята да си издадем и ние своя книга.“

Изчаквайки учениците от 1 „б“ да се научат да пишат без грешки, по-големите деца от 3 „а“ и 4 „д“ клас се подготвят със своите любими думи, които да включат в бъдещия сборник. През февруари 2014 г. текстът на ученическата книжка е напълно готов, а внуците на г-н Гроздев – Гого и Тони – дори подготвят илюстрациите към проекта. Така в края на „Походът на книгите“ малки и по-големи ученици могат да се хвалят пред връстниците си със своята първа книжка.