Център за приобщаващо образование стартира фондонабираща кампания с фотографска изложба

Специални изненади и музика на живо са подготвили от Център за приобщаващо образование за откриването на изложбата с портретни фотографии на английския фотограф Пол Клиф на 24 март от 14:30 ч. в „Античен комплекс Сердика“, зона Ларго. Изложбата ще продължи до 10 април 2018. 

Всичко започва през 2009 г. когато Пол Клиф снима деца на 7 и 8 години от партньорски училища на Център за приобщаващо образование в София и Тетевен като им задава въпроса „Какво мечтая за моя свят?“ и получава техните искрени отговори: „Да съм Дракон“, „Да няма дрога и да сме живи и здрави“, „Да ида в Англия и да разгледам, още мечтая да ида в София и Бургас“, „Да имам много пари и половината да ги даря за добра кауза“. През 2017 г. той се завръща, за да открие сниманите деца и да им зададе същия въпрос. Заедно с ЦПО Пол намира двадесет и пет от тях, а резултатът е петдесет фотографии преди и сега.

Преди две години ЦПО стартира своята програма „Училището има смисъл“, чиято цел е да накара децата да си позволят да мечтаят и да си повярват, че мечтите им могат да се сбъднат. Заедно с две училища-партньори в Брезово и Тетевен започва усилена работа за отваряне на училището към общността и свързва учители и представители на различни професии в екипи, които да работят целогодишно с всички шестокласници в двете училища.

Мечтата на Центъра е през 2025 г. сто училища да станат част от Програмата „Училището имат смисъл“ и да променят своя свят. Затова започва фондонабираща кампания за първите училища, включили се в листа на чакащите, за да станат част от програмата.

Можете да ги подкрепите като дарите средства по време на изложбата, на уеб страницата на ЦПО или като разпространите информацията за Програмата сред свои приятели и партньори.