Тетрадка за детски приказки

Обожавам добрите идеи – те са като бисерчета, които блещукат в морето и те предизвикват да се потопиш в техните чудни светове.

В случая бисерчето се оказа книгата „Тетрадка за приказки“ на изд. Точица. Пълна с 18 приказки, съчинени от деца и илюстрирани от 12 художници, тетрадката се превърна в едно от най-големите ми забавления през почивните дни! Защото…

– срещнах най-различни шантави герои;

– пропътувах цялата земя, че и отвъд, за да видя: лимонадени реки и вълшебни страни, да срещна говорещи магарета и джинове в образа на Джон Ленън и какви ли още не чудати герои;

– разбрах, че Слънцето ходи на училище, а в страната на Неродените децата избират родителите си;

– сблъсках се с най-странни препятствия и ужасни опасности, само за да открия, че доброто и справедливото побеждават;

– насладих се на най-страхотните илюстрации, които съм виждала от много отдавна!

От цялата „Тетрадка с приказки“ научих едно: за детското въображение няма граници!

Толкова забавни, толкова мили и по детински наивни са някои от историите, че душата ми се напълни с радост. Други пък са изключително мъдри и потвърждават факта, че децата са много по-умни от нас – възрастните.

Интересен е и фактът, че всички истории са вдъхновени и създадени с помощта на комплекта „Направи си сам…приказка“, който предлага на малки и големи творчески забавления в света на приказките. Част от писмата с детски истории, събрани от изд. Точица, са се превърнали в чудесната книжка, която държах в ръцете си през почивните дни. Прекрасното оформление, допълнено с илюстрациите на някои от най-добрите съвременни художници, допринася за още по-приятното пътешествие в света на детското въображение. А още по-прекрасна е и идеята на издателите да оставят място в края на книгата, на което всеки от вас да запише своята собствена история!

Творете и мечтайте, мили приятели! Защото човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

Wink

Автор: Вал Стоева

[club]