Текстилните книжки: добър старт на четенето

След появата на най-малкия член на екипа ни заваляха и подаръците. Дрешки, дрънкалки и всякакви пособия, предназначени за бебоци, се появиха вкъщи. Един от най-ценните дарове обаче се оказа текстилна книжка от Taf Toys, подбрана специално от Лора Филипова.

Мекото четиво, съобразено с всички нужди на най-малките, е подходящо както за количката, така и за бебешкото легълце. С помощта на специални държачи родителите могат да го прикрепят така, че да попада в полезрението на новороденото. По-любопитно е, че книгата има две страни. Едната е предназначена за новородените от 0 до 2 месеца и на нея са изобразени в контрастни цветове различни фигури. Другата страна е по-шарена, с шумящи елементи и с огледало – тя ще се хареса на мъниците от 3 до 6 месеца.

Зад продукта на Taf Toys стоят задълбочени изследвания, показващи, че емоционалната интелигентност на детето е изключително важна за успеха му като възрастен. Изследването на света от детето чрез сетивата му в първите години от живота засилва проумяването на заобикалящата го среда и играе важна роля в емоционалното развитие.

Книгата на Taf Toys стана и част от „#Експериментът“. Към тридесет и петия ден от живота си Даниел започна да се оглежда и забеляза книжката, окачена на леглото му. Всеки път, в който се събудеше, той втренчваше поглед в ярките фигури, а при приближаване на предмета по-близо, на устата му цъфваше усмивка.

Още за бебешката библиотека и подходящите книги прочетете в статията.

Автор: Вал Стоева