Тази Коледа започва през ноември

Всяко пето дете копнее за книга за Коледа, но няма възможност да я получи. Всяко пето дете е лишено от достъп до красивите, смислени, съвременни издания, които отговарят на интересите и развиват въображението му. За четвърта поредна година Национална мрежа за децата ни напомня, че онова, което не ни е писано, може да се напише. И подшушва на всеки от нас:

„Направи магия. Подари книга на дете.“

Тазгодишната кампания на НМД ще започне тъкмо месец преди празника. На 25. ноември (събота) от 11.00 ч. в кафе-книжарница „Сиела“ в Mall of Sofia ще бъдат Цвета Брестничка – детски писател, Албена Раленкова – редактор в изд. „Фют“, Радостина Николова – съсобственик на изд. „Мармот“, и Силвия Василева от фондация „Здраве и социално развитие“. Те ще проведат дискусия на тема „Защо детските книги са изключително важни за децата?”. В рамките на събитието всеки присъстващ, решил да участва в кампанията, ще може да избере книга, пожелана от дете, да я закупи с 10% отстъпка и да я изпрати до бъдещия й щастлив собственик.

Ако сте сред магьосниците, които няма да присъстват на откриването, не прибирайте вълшебната си пръчица. Можете да се включите и като:

1. Посетите сайта на кампанията.
2. Разгледате списъка с книги, избрани от децата.
3. Посочите коя/кои от книжните мечти сте готови да сбъднете.

Ще получите мейл с по-нататъшни инструкции. Важно е да изпратите книгата не по-късно от 15-и декември 2023 г. Транспортната услуга е безплатна за колети, придвижени чрез DHL България.

Кампанията “Направи магия” се осъществява с финансовата подкрепа на Experian, Еконт и УниКредит Булбанк и с партньорството на DHL България и книжарница Ciela.

Картинка в статията: Rawpixel.com