Световна премиера за анимационния филм на Оливър Джефърс Here We Are

Анимационният филм „Here We Are. Notes For Living On Planet Earth“, създаден по едноименната картинна книга на илюстратора Оливър Джефърс, излиза в навечерието на Световния ден на земята – 22 април.

Творецът от ирландски произход, който живее в Бруклин, отбеляза излизането на филма в платформата Apple TV с онлайн премиера в профила си в Инстаграм.

Навръх Деня на земята любознателният 7-годишен герой Фин научава всичко за планетата, на която живеем, по интересен и неочакван начин. Докато родителите му искат да отбележат деня на открито сред природата, момчето непрестанно ги кани да посетят Музея на всичко. Там ги очаква най-неочакваната разходка, посветена на синята планета – Земята.

Мерил Стрийп играе ролята на разказвач във филма, а другите актьори са Крис О’Дауд, Рут Нега и Джейкъб Трембли (познат от филма „Чудо“ по едноименната книга на Ар Джей Паласио). Режисьор е Филип Хънт, който е и в ролята на сценарист и изпълнителен продуцент. Самият Оливър Джефърс също е сред изпълнителните продуценти.

На 17 април 2020 г. Джефърс и семейството му приканиха всичките си почитатели да споделят с тях щастието от излизането на филма, като проследят виртуалната премиера в профила на илюстратора в Инстаграм.

 

Официалният трейлър на филма:

Краткият филм е с продължителност 36 минути и може да се гледа в платформата Apple TV. Тя е достъпна както за потребителите на iOS, така и за ползвателите на други операционни системи. Вторите трябва да влязат през браузъра си (Chrome или Firefox) на tv.apple.com и да си създадат профил. Пробният период за Apple TV е 7 дни. Филмът е достъпен с дублаж на няколко езика, включително руски, а в избора на субтитри се предлагат и такива на български.

Оливър Джефърс е познат на българските читатели с книгите си „Изгубен и намерен“, „Как да си уловиш звезда“ и „Голямата хартиена мистерия“ (изд. „Рибка“).