Старт на кампанията „Безценни приказки“

Кампанията „Безценни приказки” сe открива днес, 24 януари 2015 г., от 12,30 часа, в зала „България“ с Хепънинг на приказките. Организаторите от Гражданска платформа за дебат и общо действие MoveBG уточняват, че събитието ще бъде точно след премиерата на „Приказка за Малкия принц“ на Фортисимо Фамилия.

„Безценни приказки” е инициатива, която повдига разговор за ценностите и подкрепя творческия талант на децата. В периода януари – май 2015г., момичета и момчета от 3 до 14 години (или техните родители) ще могат да споделят на сайта на кампанията, www.prikazki.bg, своите приказни истории за ценности. След това жури ще подбере част от приказките, а организаторите ще издадат книжка, чийто тираж ще бъде подарен на деца, лишени от родителски грижи.

„С кампания „Безценни приказки“ се обръщаме към най-малките, децата, не само като абсолютни носители на ценности, но и за да ги окуражим да мислят в ценностни категории. Освен да повдига разговор за ценностите, кампанията развива и подкрепя творческия потенциал на децата и им дава шанс да направят добро за други деца.“, казва Надежда Дерменджиева, координатор на кампанията.

Събитието се провежда с любезното партньорство на Фортисимо Фамилия, концертен комплекс „България“ и театър „Реплика“.