Среща между пишещи и четящи деца в Бургаската библиотека

По повод Международния ден на детската книга, 2 април, в Детски отдел на РБ „Пейо Яворов” в Бургас се срещнаха деца-писатели с техните четящи връстници, разказват библиотекарите от регионалната библиотека в писмо до „Детски книги“. Срещата бе озаглавена „На гости в Палавото царство”.

Младите автори са ученици в ОУ „Св. Княз Борис I” и участници в създаденото по проект „Успех” Студио по творческо писане с ръководител поетесата и арт-педагог Роза Боянова. Те направиха ревю на наскоро издадения си сборник с литературно творчество „Палавото царство”.

Кое е „палавото царство”, какви са неговите герои и какви са техните истории? На тези и други въпроси отговориха в творческата среща децата-автори на приказки и стихотворения. Тяхна любознателна и оценяваща публика бяха четвъртокласниците на г-жа Милена Петкова от ОУ „Св. Климент Охридски”. На свой ред те също бяха подготвили творческа изява – илюстрации към подбрани текстове от детската книжка и подаръци.

„Няма нищо по-топло, радващо и възторгващо от среща между деца, обичащи книгите, умеещи да водят диалог помежду си, искащи и даващи автографи – най-големият комплимент за всеки автор, любознателни и творчески настроени!“ казват от екипа на Детския отдел на библиотеката.

Вижте и галерия от събитието.