„Среднощната тайфа” – бандата за сбъдване на мечти

„Среднощната тайфа” на Дейвид Уолямс излезе на българския пазар в красиво и обемно издание, отново под логото на издателство „Дуо дизайн”. Любимият автор на множество деца се завръща с още една от своите истории за приключения, забавни случки, но и много поучителни моменти.

Още от корицата може да се разбере, че историята на романа се развива не къде да е, а в болница. В най-горната част на корицата се вижда и любопитният надпис „Вълшебно здравословният детски роман на Дейвид Уолямс”. Веднага след това се забелязва и малко кръгче, в което е написано, че книгата „Съдържа безплатен болничен обяд”. Цветовата гама, която е избрана за корицата, заедно с множеството звезди, подсказва за приключения, които най-вероятно ще се случват и през нощта. За какво обаче, става дума в книгата?

Томас е заведен в болница „Лорд Фънд”, след като претърпява инцидент по време на мач по крикет. Бедите му не свършват с това. Когато отваря очи вижда ужасяващо изглеждащ човек срещу него – лекуващият му лекар е завършил медицина преди седмица. За капак, в детското отделение го приема старшата сестра, която не може да понася деца. Престоят на Том в болницата се очертава като крайно неприятен. Поне така счита той, докато не попада на Среднощната тайфа – група от деца, чиято главна цел е да не скучаят в болницата и да сбъдват желания.

Том се потапя в приключенския, но и опасен свят на сбъдването на желания. В много моменти това включва бягане от доктори и медицински сестри, тайно измъкване нощем. Въпреки това, Том разбира, че не винаги човек трябва да съди някого по външния вид и е добре първо да го опознае, преди да изказва някакво мнение. Приятелите могат да бъдат открити навсякъде, дори в болницата. А приключенията дебнат от всеки ъгъл.

Дейвид Уолямс разказва  история за вълшебство, приятелство и най-вече за сбъдването на детските мечти. Независимо дали те са свързани с летене, ядене на много шоколадови бонбони или изживяването на цял живот за една нощ.

Книгата е подходяща за читатели над 8 години и като всички негови книги е идеална за „разчитане“ на неохотни читатели – увлекателна история, богато илюстрирана (този път от Тони Рос). Преводът, както и при останалите книги на Дейвид Уолямс, е на Михаил Балабанов.

Вижте и ревютата ни на „Бабата бандит“, „Лютата лелка“, „Г-н Смръдльо“ и „Момчето с роклята“.

Вземете книгата с 10% отстъпка от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.