Сливенската библиотека се включва в „Чети с мен“

Със своеобразен маратон на четящи деца и родители Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се включи в националната кампания Чети с мен” на 11 юни (събота) от 10:00 ч.

В Детския отдел на библиотеката ще се четат текстове от български и световни класици на детска литература като Дора ГабеЛеда Милева, Йордан Радичков, Астрид Линдгрен, Ръдиард Киплинг, Дж. К. Роулинг.

Децата ще могат да се забавляват и с веселите приключения на Лиско от Борис Априлов, да четат писмата на дакелчето Джери от „Мили бате” на Станка Панчева. Няма да бъдат забравени и българските народни приказки и приказките на Шарл Перо, Андерсен, братя Грим

В Чуждоезиковия център на библиотеката ще се четат произведения на автори на чужди езици с годишнини през месец юни. На читателите ще бъдат предоставени произведения от Хариет Бичър Стоу, Хорхе Луис Борхес, Уилям Такъри, Х. Р. Хагард, Йохан Волфганг Гьоте, Бертолт Брехт, Франсоаз Саган,  Жан Ануи, Антоан дьо Сент-Екзюпери и други. Читателите в Чуждоезиковия център ще получат специално подготвени като подарък копия от най-популярните сонети на Шекспир, поеми на Джон Кийтс и Робърт Бърнс на английски език.

За всички, които ще се включат в четенето, организаторите от библиотеката са осигурили стикер на кампанията „Чети с мен“, а най-малките читатели ще получат като подарък брой от сп. “Бърборино“.