Simon & Schuster с пилотен проект за е-книги в класните стаи

Едно от най-големите издателства в света, Simon & Schuster, започва пилотна програма, с която цели да предостави на разположение на американските ученици в класните им стаи 450 от най-популярните си детско-юношески заглавия под формата на е-книги, съобщават от Publishers’ Weekly.

По този проект издателството работи съвместно с четирима дистрибутори на образователни материали в училищата. Според Simon & Schuster книгите ще може да се ползват в класната стая за срок от една година от датата на покупката. Освен това всяка от тях ще бъде достъпна само за един ученик в даден момент. Избраните заглавия обхващат от картинни книжки за предучилищна възраст през книги за начинаещи читатели до изучавани в гимназиалния курс художествени и нехудожествени творби.

„Радваме се да работим с тези четири уважавани и иновативни дистрибутори на образователни материали в първата важна стъпка към предоставянето на нашия каталог на учениците и учителите”, казва Майкъл Селек, изпълнителен вицепрезидент „Продажби и маркетинг” в Simon & Schuster в прес-съобщение от издателството.

Сред заглавията в пилотната програма са „451 градуса по Фаренхайт” на Рей Бредбъри, „За кого бие камбаната” на Ърнест Хемингуей и награденият с „Пулицър” роман на Франк Маккорт „Прахът на Анджела”.

Лора Филипова