Бърза рецепта за щастлива къща

Какво прави една къща щастлива? А какво се случва, когато е нещастна? И как се отразява това на обитателите й? Историята въвежда младите читатели в темите за приятелството, сътрудничеството и приемането, като ги сблъсква с неочакваната гледна точка на дишаща, чувстваща и копнееща къща. Неусетно тази малка книга, с помощта на близки до мирогледа на децата ситуации, симпатични персонажи и без излишна назидателност, ни дава уроци по добри маниери и живот в хармония с другите.


Колко често сте се чудили дали в апартамента отгоре не живеят подковани коне? Танцьори по степ с дървени обувки? Дали пък известни рок звезди не са направили стая за репетиции над бебешката стая? Задавали ли се си въпроса дали не сте обградени от митични създания с бормашини вместо ръце? Какви са порядките, които имат добрите съседи, за да бъдат себе си и едновременно с това да живеят в разбирателство?

„Щастливата къща“ на Елена Фелдман (изд. „Изток-Запад“) представя ярко несгодите при съвместно обитаване на жилищно пространство. Прочитът й неусетно провокира дискусии за толерантността към различните от нас и надникване през прозореца на чуждата гледна точка, събужда разнообразни спомени, свързани с неудобствата и радостите от споделените стени и тавани. Посоченият на гърба на книгата възрастов диапазон от 3-5 г. не би попречил и на по-големи деца да се възползват от ненатрапчиво поднесените поуки. Защото най-добрите и качествени уроци са тези, до които сме достигнали сами.

Изданието само по себе си е радост за сетивата – прекрасно оформление, хартия тип матов гланц, ярък и наситен печат като на луксозен комикс. Илюстрациите на Ирина Августинович се отличават със собствен стил и меки контури, цветовата палитра е богата и хармонична. Наистина книга, която, ако хванете случайно в книжарницата, няма да ви остави безразлични.

В случай че темата за жилищните неволи представлява интерес за вас, обърнете внимание и на „Кой вдига врява?“ на Пола Шер и Стан Мак.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.