Шапки долу за Шапкарите!

Всяка глава, обзета от мъдри мисли и щури идеи, се нуждае от шапка. Затова из страниците на детските книги дефилират толкова герои, геройченца и героища с цилиндри, капели и барети. Някои са нахлупили емблематичната вещ ниско над челото си, за да не я загубят, други обхождат цялата гора и не намират мира, докато не намерят шапка. Шапките не са просто аксесоар – те са чудодейни предмети, които затвърждават образа, вслушват се в желанията и са ключ към невероятните способности на героя. В новото издание на „Noble Star Books“ магията на шапките оживява както никога досега.

Съвсем скоро всяко дете ще може да научи как да управлява тази магия и да я вплита в свое изделие. С помощта на Мая Бежанска, Вероника Петрова и Росица Казакова малчуганите ще се превъплътят в занаятчии, създаващи произведение на изкуството със собствените си ръце. На 15. януари в партерното ниво на столичния мол „България“ ще се проведе работилница по книгата „Шапкарите“ на Тамзин Мърчант. Събитието ще започне в 11:00 ч. с етюд от книгата, след което децата ще разберат как да сътворяват собствени вълшебни шапки. Те ще могат и да се снимат с най-различни готови такива, както и със специална рамка в духа на книгата.

А за какво разказва самата книга? Тя разглежда съдбата на едно семейство, посветило живота си на произвеждането и омагьосването на шапки. Кордилия Хатмейкър изучава това предаващо се в поколенията изкуство, докато един ден баща й не изчезва по време на мисия за събиране на компоненти за шапки. В същото време древното съперничество между семействата на Занаятчиите заплашва да излезе на повърхността. Историята се заплита още повече, когато някой започва да използва магията, за да постави началото на война. Кордилия трябва да разбере кой и защо, да открие баща си и да възстанови мира.

След представянето на „Ветман и неговите бионични животни“ в Природонаучния музей, екипът на изд. „Noble Star Books“ отново е избрал оригинален начин да покаже свое заглавие на младата публика. От нас остава само да заведем децата на шапкотворилницата, за да се потопят в поредната пленяваща история.