Самолетна компания купи 2000 копия на детска книга от самопубликуващ се автор

Самолетната компания Virgin Atlantics купи 2000 копия от детска книга на самопубликуващия се автор Стивън Холмс, съобщава сайтът The Reading Room. Историята на Холмс ще развлича и приспива хилядите малчугани по време на нощни полети.

Години наред Холмс измисля приказки и ги разказва на дъщерите си преди сън. Любимата им история била тази за най-добрите приятели Том и Джесика, които са поканени от разговорлив заек на нощна разходка с балон. В небето те пият горещ шоколад, скачат по облаците, срещат се със сова и накрая се завръщат у дома.

Двете момичета убедили баща си да публикува историята “The Great Hot Air Balloon Adventure”. Заедно открили илюстратора  Кев Пейн онлайн и поръчали 1000 копия.

“По-голяма ми дъщеря много настояваше да направим истинска книга и си казах, че е по-добре да действам сега, преди да е загубила интерес. Надявах се да продам няколко копия на приятели и на съседи, но всички не спираха да ми повтарят, че историята е добра и че трябва да се разпространява сериозно. Знаех колко трудно се намира литературен агент и затова реших да я изпратя на няколко компании, между които Virgin Atlantics.”, казва Стивън.

Писателят открил LinkedIn профила на техен служител и му изпратил книгата. Получил отговор същия следобед. За негова изненада, компанията се влюбила в историята и веднага поръчала 2000 копия.

Част от продажбата на всяка книга да бъде дарена на благотворителната организация Make a Wish.

Стивън Холмс е още един пример за това, че самопубликуването се превръща във все по-популярен избор за дебютиращи писатели. През март от Амазон потвърдиха, че 40 от 100 от най-продаваните им книги в САЩ са на независими автори.