Сам и компания помагат на приятели в беда

Ако сте чели някоя книга от поредицата за „Сам Силвър, тайният пират” вече знаете, че екипажът на пиратския кораб „Морски вълк” не са типичните кръвожадни и алчни морски разбойници, а една доста задружна банда, която цени лоялността и справедливостта. Точно тези техни необичайни за морски разбойници качества ще бъдат подложени на проверка в „Приятели в беда” (изд. ФЮТ).

С помощта на вълшебния златен дублон Сам Силвър отново се връща 300 години назад във времето и попада на борда на „Морски вълк”. Почти веднага целият екипаж е въвлечен в поредното приключение. Приятелското племе на лаякатите е поробено от бели нашественици, които ги принуждават да ловят бисерни миди за тях. Единствено Усиян, синът на вожда, успява да се измъкне от нападателите и търси помощ от капитан Блейд. В миналото капитанът е бил спасен от племето и тъй като чувствата му за дълг и вярност към приятелите са силни, той и пиратите му без колебание се заемат да помогнат на момчето.

Всеки член на екипажа дава най-доброто от себе си. Дори недружелюбният корабен котарак Синбад ще подаде лапа в нужда! Свещеният дух-закрилник на племето също ще помогне на туземците по необичаен начин. От най-голяма полза обаче ще бъдат доблестта на Усиян, който се показва достоен за бъдещ вожд на племето, както и съобразителният ум и смелостта на Сам. Усилията на Сам да се научи да ходи на кокили пък се оказват решаващи, но за това ще ви разкажат увлекателно авторките Джан Бърчет и Сара Воглър.

Бъдете сигурни, че и тази книга от поредицата за момчето таен пират ще ви предложи напрегнато действие, опасни ситуации, драматични обрати, екзотична обстановка, промъкване в тъмното, подводно плуване в лагуната. И не само това! Заедно със Сам и приятелите му читателите се сблъскват с предателство, измяна и алчност, които ще възмутят дори закоравелите пирати от „Морски вълк”. „Приятели в беда“ ясно показва на малките читатели, че достойни за уважение човешки качества могат да срещнат у всеки, бил той и пират. За съжаление това важи и за подлостта и алчността, които могат да ни изненадат неприятно у човек, когото мислим за приятел.

Поредицата за „Сам Силвър, тайният пират” в компанията на „Детективите Агата и Лари” и „Приключенията на Минерва Минт” е част от „Читателска щафета 4”. Сам Силвър може да ви помогне да спечелите колекционерска значка, таблет, електронен четец и още много награди. Затова не се бавете, а прочетете поне три книги по ваш избор, изпратете по пощата попълнена форма за участие и се състезавайте.

Вижте и нашите ревюта на останалите книги за Сам: „Островът на скелета”, „Корабът призрак”, „Смъртоносен капан”, „Отвличането”, „Огънят на дракона” и „Двойна игра”.

Автор: Лора Филипова