Рейнбоу Роуъл работи по филмовата адаптация на „Елинор и Парк“

Американската писателка Рейнбоу Роуъл работи по филмовия сценарий на тийнейджърския си роман „Елинор и Парк“, съобщи самата тя в Туитър. Правата за филма са закупени от Picturestart, а освен сценарист Роуъл ще бъде и изпълнителен продуцент.

„Тази книга е много близка на сърцето ми и винаги съм се отнасяла предпазливо към адаптирането й.“, казва Роуъл пред сайта Deadline. „Всички в Picturestart и Plan B обаче са изпълнени с такова уважение към историята и героите. Усещам, че не бих могла да намеря по-подходящ екип, на когото да поверя Парк и Елинор. Нямам търпение да видя осъществяването на проекта.“

„Елинор и Парк“, издадена на български от Егмонт, разказва за любовта на двама тийнейджъри, които не се вписват сред връстниците си и всеки се опитва да оцелее в училище по свой начин. Действието се развива през 1986 година в Небраска, когато красивата им и тъжна любовна история започва в автобуса със споделени комикси и касети с музика. Романът е продаден в над 1 милион екземпляра и е преведен на 41 езика. На български можете да намерите още 3 нейни романа – „Фенка“, „Връзка“ и „Прикачен“.