Разкрасяват автобусна спирка в Търнава с приказни герои

В горещите летни дни екипът на НЧ „Напредък 1898“ в с. Търнава, област Монтана, е избрал необичаен и красив начин за справяне с лошия вид на автобусната спирка в селото – да я изрисува с герои от приказките.

„От няколко години се опитваме да изчистим спирката от информационни материали, които хората лепят и досега няма напредък.

Идеята за изрисувана спирка дойде още миналата година от Габриела Раловска, която е не само кмет на селото, но и председател на читалищното настоятелство. Децата от нашите летни занимания и техните ръководители от читалището приеха идеята и вече работата започна.“, разказва Татяна Мариновска – библиотекар в читалището.

Заради обичта си към българските народни приказки участниците се спират на добре познатите „Косе Босе“, „Медената питка“, „Майчина сълза“, „Златното момиче“ и „Момче и вятър“. В реализирането на идеята се включват и доброволци – по-големи младежи от селото, родители на деца, посещаващи читалището, учители по рисуване от местното ОУ “ Христо Ботев“.

Изрисуваната спирка в центъра на Търнава ще бъде готова до няколко дни, а рисунките ще напомнят на всички пътуващи за детството.