Разградските щафетници се впуснаха в патилански приключения

В редакцията получихме писмо от Саша Борислав Ковачка от 1 „в“клас от ОУ „Васил Левски“ в Разград, с което тя ни изпрати копие от статия в местния вестник „Екип 7“ за участието на класа в кампанията Читателска щафета 5: „Патилански приключения“.

Материалът на Антония Кирилова е посветен на протичането на Националната седмица на четенето от 10 до 14 октомври в училището. Ето какво научаваме за малките щафетници:

„Първокласниците от ОУ „Васил Левски“ в Разград се включиха в читателската щафета „Патилански приключения“, обявена от фондация „Детски книги“. Мачуганите от първи „в“ клас четоха книжки от поредицата „Малкият Никола“ на Рьоне Госини, които са специално пригодени за читатели от шест до осем години.

Идеята за участието в щафетата е на класния ръководител на децата Нели Цонева, която им предлага да се запознаят с различни текстове от тези, поместени в буквара. И въпреки че първокласниците не познават всички букви, с голям ентусиазъм се надпреварваха кой да излезе пред дъската, за да прочете откъс от книжките за малкия палавник Никола.

Задачата на малките читатели е в следващите три месеца да прочетат минимум три от дванадесетте книги в поредицата. По този начин те могат да се включат в надпреварата за спечелването на петстотин колекционерски значки, два таблета и три комплекта с книги.“