Разградската библиотека спечели финансиране от САЩ за проекта „Чети под небето, твори в библиотеката”

Проект „Чети под небето, твори в библиотеката” на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – Разград спечели финансова подкрепа от Ресурсния център за международни изследвания в Айова, съобщават от библиотеката. Средствата ще бъдат използвани за техническо оборудване на лятната читалня и създаване на творчески кът в библиотеката.
 
„Творческите кътове  са особено популярна тенденция в световен мащаб, пространство, където деца и възрастни могат да творят чрез използване на технологии – 3D писалки, принтери, роботизирани игри. Тези места също помагат да се подготвят потребители, които се нуждаят най-важните умения на 21 век в областта на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM).“, разказват от РБ „Проф. Боян Пенев“ в профила на библиотеката във фейсбук.
 
Ресурсният център е нестопанска организация с мисия да насърчава международното обучение и развитие чрез регионални инициативи. Като предишен участник в международен обмен през 2004 г., библиотеката добива право да участва с разработен проект, насочен към местната общност. Тази година са одобрени само 4 проекта в цял свят, сред които този на разградската регионална библиотека.