Radio Family с инициатива „Книга под елхата“

Тази година в навечерието на Коледа Radio Family организира инициативата „Книга под елхата“. За втора поредна година радиото ще среща своите слушатели с любимите герои от детските книги, тези които са ни помагали не само да пораснем, но и да съхраним детето в себе си.

Целта на инициативата е възрастните да изберат книга за подарък на децата за предстоящия празник, защото тя ще е най-истинският приятел на детето, ще го учи и забавлява, ще го пренася във вълшебни светове и ще остане с него задълго.

Нашите деца отлично познават рисуваните герои, но знаят ли, че те са родени в книгите? Знаят ли, че преди да се превърне в любимото мече за гушкане, Мечо Пух е живял в голямата гора на Алън Милн?! Тъкмо там техният плюшен другар и неговите приятели – Йори, Прасчо и Зайо – са герои в приключения, които събуждат фантазията, развиват мисълта и въображението на децата. Книгите разширяват хоризонта. Те помагат на децата да се докоснат до различни култури, човешки взаимоотношения, мечти и емоции.

От Radio Family съветват още да избирате внимателно книгите и историите, съобразно възрастта на децата и да давате личен пример. Ако децата виждат родителите си с книга в ръка, много по-често биха избрали нея, вместо компютърните игри. А ако се колебаете, винаги можете да потърсите идеи на www.detskiknigi.com.