Работилница за миникартини по време на “Малката нощ” в Пловдив

Чаровната и вдъхновяваща пловдивска учителка Мария Петрова, която стои зад ежегодното провеждане на международната инициатива Drawing Day, за четвърти път ще даде възможност на децата и техните родители от града да се включат в творческа работилница за миникартини “Безценни камъчета на въображението”.

Работилничката е част от “Малката нощ” в рамките на станалата традиционна “Нощ на музеите и галериите в Пловдив” и ще се проведе на 12.09.2015 г. от 17:00 до 19:30 ч. в читалните на Детски отдел на РНБ “Иван Вазов”.

А ето и част от изненадите, които Мария и нейните колеги са приготвили за децата и възрастните:

  • Ателие за рисуване върху малки речни камъчета;
  • “Камъче си изтегли – приказка ни разкажи!” – всеки тегли две или повече камъчета и разказва приказка с помощта на творческата игра “Направи си сам приказка” на изд. “Точица”;
  • “Камъчетата на приказките” – библиотекарките четат приказки, в които се говори за силата на камъчетата.
  • “Камъче си избери – играта започни!” – запознаване с направата на игри от камъчета и премерване на силите в игри като морски шах, домино, дама и други;
  • “Руническа изненада за родители”

Организаторите обещават да използва всички изрисувани камъчета в следващата си Лятна читалня на открито, която се провежда в Цар Симеоновата градина в Пловдив всяка година през юли.