Публична лекция на д-р Памела Депонио за работа с деца с обучителни трудности

Публична лекция на д-р Памела Депонио на тема „Отвъд етикета: цялостен поглед към всяко дете” ще се проведе в София на 16 октомври 2015 г. от 18:00 в книжарница „Хеликон” в Гранд Хотел България (бул. „Цар Освободител 4). Желаещите да присъстват на събитието е необходимо да попълнят регистрационната форма.

В рамките на събитието ще се състои и българската премиера на книгата на д-р Депонио „Идентифициране и подкрепа на деца със специфични обучителни трудности”, издадена на български от изд. „Изток-Запад”.

Д-р Памела Депонио започва кариерата си като общообразователен, а след това като ресурсен учител. Дълги години преподава в Moray House School of Education към University of Edinburgh и е ръководител на програмата по „Подкрепящо обучение“. Автор е на много книги и статии, свързани с идентифицирането и подкрепата на обучителните трудности на децата в училищна възраст.

Тя гостува в София по покана на Център за приобщаващо образование, в рамките на програмата „Едно училище за всички”, която се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България”.