Принцеса Лилифее и омагьосаният цирк

Принцеса Лилифеее една изключително популярна фея – герой на цяла поредица от забавни книжки. Тя е любимка на малките момичета в много страни по света, участва дори в анимационен филм и вероятно сте я виждали върху ранички, тетрадки и какви ли не аксесоари. За последното й премеждие можем да научим от книжката „Принцеса Лилифее и омагьосаният цирк”.

Лилифее живее в своя замък с приятелите си мишките Клара и Синди, зайчето Хенри и мечето Бруно. Един ден в омагьосаната гора се появява цирк, който търси актьори. Четирите животинки решават да се кандидатират на мига, но принцесата изпитва някакви съмнения дали това е добра идея. Накрая всички решават да изчакат до другата сутрин. За нещастие обаче Клара, Синди, Бруно и Хенри са изчезнали. Лилифее и еднорогът й Розали се втурват да ги търсят.

Защо принцеса Лилифее не обича да ходи в Омагьосаната гора? Какво му е омагьосаното на цирка? Каква ще се окаже истината за директора му Ръмбъл Дъмбъл и неговата лимонада? Всичко това ще ви разкажат думите и прекрасните илюстрации на Моника Финстербуш.

Аз искам само да уточня, че Лилифее съвсем не е от типа принцеси-глезли или лигли. Тя е един добър, верен и смел приятел, който не се отказва лесно и ще направи всичко, за да помогне на приятелите си. А накрая ще заяви ясно на директора Ръмбъл Дъмбъл това, което всички ние знаем – никой не може да бъде весел или щастлив по команда.

===============================================

Ако имате някакви съмнения дали вашата малка принцеса ще хареса книгата, просто трябва да й покажете изданието „на живо”. Оформлението е чудесно – хубави илюстрации, твърди корици, брокатени елементи по тях и страниците и специален подарък за всяка малка принцеса-притежателка на копие от книгата.

За допълнително забавление на първата страница на „Принцеса Лилифее и омагьосаният цирк” има QR код, с който можете да си свалите и инсталирате специално приложение за смартфони и таблети. С негова помощ героите на книжката „оживяват” и можете да се снимате с тях или пък да се забавлявате със задачите, свързани със сюжета. И не забравяйте да дадете и на детето да си поиграе! Wink

Автор: Лора Филипова