Приключи „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“

Кампанията за насърчаване на четенето „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“, започнала на 29 септември миналата година, приключи официално на 8 януари 2015 г.

В рамките на повече от три месеца над 700 деца успяха да прочетат най-малко 3 книги от поредиците “Сам Силвър, тайният пират”, “Детективите Агата и Лари” и “Приключенията на Минерва Минт” на издателство ФЮТ, изпратиха своята форма за участие и се включиха в надпреварата за колекционерски значки и награди. В същия срок малките читатели имаха възможност да се включат и в конкурса „Карта на скрито пиратско съкровище“ като изпратят своите ръчно изработени пиратски карти.

Докато щафетниците се надпреварваха кой пръв ще успее да прочете необходимия брой книги, в Детския отдел на Столична библиотека се проведоха и четири издания на литературни клубове „Читателска щафета“. В тях малки и големи се впуснаха в детективски разследвания, епични пиратски битки и много забавни приключения.

Финалът на успешното четвърто издание на „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“ ще бъде отбелязан с щуро книжно парти на 18. януари в България Мол (бул. „България“ 69) от 12 часа. Освен игрите и викторините, посветени на щафетата, по време на събитието на лотариен принцип ще бъдат изтеглени и печелившите щафетници на големите награди – 1 бр. таблет и 1 бр. електронен четец, предоставени от Ozone.bg, и на осигурените от издателство “ФЮТ” комплекти с книги от трите поредици, участващи в щафетата.

Първите 500 участника в щафетата, присъстващи* на заключителното събитие в България Мол, ще могат да получат на място специалните си колекционерски значки от „Читателска щафета 4: Ловци на приключения”. Останалите късметлии ще получат значките си по пощата в срок до 05.02.2015 г.

Докато изчакваме пристигането на последните форми за участие, призоваваме всички да станат жури в конкурса за пиратска карта, като подкрепят най-хубавия проект с бутон „Харесва ми“ под снимката в специалния албум. Публиката, дала своя глас за най-хубава пиратска карта до 15 януари, ще определи двама победители, получаващи наградите на публиката. Картата, получила одобрението на представителите на Spiegelburg България, ще получи отделна награда-изненада.

Организатор на Читателска щафета 4: Ловци на приключения е сайт Detskiknigi.com в партньорство с издателство “ФЮТ” и с подкрепата на „Аз чета”. Целта на кампанията е да насърчава децата да четат като привлича вниманието им към книги извън задължителните списъци. Наградният фонд за щафетата е осигурен от Ozone.bg, наградите в конкурса за пиратски карти са предоставени от магазин Spiegelburg България. Партньори на кампанията са Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация „Глобални библиотеки-България”, Национална мрежа за децата и Столична библиотека.

* При желание да получите значката си по време на заключителното събитие, моля, потвърдете своето присъствие на мейл editors@detskiknigi.com с информация за името на участника.