Приключенията на Таши

Джак си има нов приятел. Той е дошъл от далечна страна на крилете на лебед, смел е и разказва чудновати истории за вълнуващите си приключения. Името на момченцето с невероятна съдба е Таши, а създателите му са Ана и Барбара Финберг (изд. „Унискорп“).

Джак непрекъснато разказва на родителите си за своя приятел Таши: за любопитното му бягство от Лорда на войната и пристигането му в нова страна на крилетте на лебед; за вълшебния пръстен на дъното на езерото, който може да те направи невидим и за малката жена, предсказала бъдещето на Таши. Майката и таткото с любопитство изслушват историите на своя син, макар и бащата винаги да задава неподходящи въпроси. Но такива са понякога бащите…

Ahh!

Силно впечатлен от приятеля си, Джак го кани на гости, за да узнае историята на последния дракон. Подробните обяснения на малкия Таши превръщат всеки малък слушател в реален участник в историите, а най-интересното тепърва предстои!

Ана и Барбара Финберг пишат своите истории за Таши, насищайки ги с лесни за възприемане и същевременно интересни истории за невероятните приключения на своя герой. Всяка страница от книжката пък е изпъстрена с чудесните илюстрации на Ким Геймбъл, каращи текста да оживее пред очите на читателите и да ги потопи във вълшебния свят на малкия Таши.

Ако търсите за детето си забавни приключения без стряскащите сцени от класическите приказки, историята за Таши е изключително подходяща. Чете се лесно и с удоволствие, а ако решите да напишете и своя история за пътешествията на Таши, удоволствието ще бъде двойно.

Книгата „Таши и духовете“ (изд. „Унискорп“), част от поредицата на Ана и Барбара Финберг, е номинирана в награда „Бисерче вълшебно“ 2016.

Автор: Вал Стоева