Приказки за роботи

Приказките могат да разказват не само за  принцеси, рицари, лами, кръвожадни вълци и котараци в чизми, а и за … роботи. С „Приказки за роботи” от библиотека „Славейче” малките читатели могат да упражняват читателските си умения, докато четат три забавни и поучителни истории, в които механичните помощници играят главна роля.

Първо ще се запознаете с изключително полезния робот Чистоман, който за нула време може да превърне разхвърляната стая на всяко момче в стаята-мечта за всяка майка. Е, поне докато не се получи малък проблем с управлението!

Герой във втората приказка е супер работливият, прилежен и изряден строителен робот Джей Си Би. Какво става обаче, когато го отвличат и му предлагат да участва в банков обир?

И накрая в надпревара по улиците на града се сблъскват роботите Скръцко (страхотно име за робот!) и Грамадан, а цялата история малко ми напомня за Давид и Голиат. Тук обаче победителят ще бъде определен по изненадващ начин…

Както вече знаете, в книжките от поредицата има включени забавни въпроси и игри, свързани с приказките. С тяхна помощ малчуганите не само ще изгладят сричането, но и ще се научат да четат с разбиране. Едрият шрифт и забавните илюстрации са допълнително улеснение.

Ако форматът на библиотека „Славейче” допада на вас и децата ви, можете да продължите четенето с „Приказки за детективи”„Приказки за дракони”, „Приказки за динозаври”, „Приказки за животни”, „Приказки за вълшебни замъци”, „Приказки за кучета”, „Приказки за коне и понита”  и „Приказки за великани”.

А пък ако детето ви се превърне в запален читател и прочете 12 книжки от поредицата, може да попълни читателски лист и талон за всяка от тях, а след това да изпрати 12-те талона до издателството. За награда ще получи персонална грамота за най-добър читател, както и специална папка за страниците на първия си читателски дневник.

Книгата е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ 2014 и през пролетта на тази година ще имате възможност да гласувате за нея, ако хем обичате приказки, хем и роботите са ви интересни!

Автор: Лора Филипова