Приказки за детективи

Вече сме ви представяли чудесна поредица за начинаещи читатели на изд. ФЮТ – библиотека „Славейче”. С интерес прочетохме  „Приказки за дракони”, „Приказки за динозаври”, „Приказки за животни”, „Приказки за вълшебни замъци” и „Приказки за великани” и честно можем да кажем: историите са забавни, шрифтът е едър, а илюстрациите подпомагат неуверените читатели да разгадаят смисъла на по-сложните думи и да следят действието.

„Приказки за детективи” не прави изключение. Бързо се запознаваме с Алфи Бригс. Той е един не много опитен крадец, който смята закуската за най-важното хранене за деня. Една сутрин, след поредната работна нощ, той се прибира вкъщи с мисълта за обилната закуска, която го очаква. Оказва се, че има малък проблем. Или може би не чак толкова малък? Алфи установява, че нито една от петте му любими храни за закуска не може да се намери в кухнята.

Скоро става ясно, че крадецът е станал жертва на крадци. Кои са те, какво са успели да отмъкнат? Алфи се заема да разследва кражбите като истински детектив.  Какво ще успее да научи той и как ще се почувства накрая, ще разберете от книжката на библиотека „Славейче”.

==========================================

В края на книгата има и малък речник на непознатите думи, както и забавни въпроси и задачи по прочетената приказка, които да подпомогнат разбирането на текста. В допълнение можете да амбицирате детето си да прочете 12 книжки от поредицата и да попълни читателски лист за всяка от тях. Това ще му позволи да изпрати 12 талона до издателството и да получи персонална грамота за най-добър читател, както и специална папка за страниците на първия си читателски дневник.

Вземете книгата с код с кауза DK19 от Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg. Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.