Приказки любими в рими

„Приказки любими в рими“ (изд. СофтПрес) е ново луксозно издание, събрало в себе си някои от най-обичаните приказки за мъници, дело на Леда Милева и Любомир Николов. Авторските стихове на обичаната писателка и прекрасните адаптации в мерена реч на даровития Любомир Николов ще зарадват всяко дете (и родител) и ще ви накарат да се пренесете във вълшебния свят на приказките…

В книгата са подбрани както добре познатите ни „Зайченцето бяло“ и „Работна Мецана“ на Леда Милева, така и адаптираните и претворени в стихотворна форма приказки от българския и световен фолклор – „Косе Босе“, „Маша и Мечока“ или „Белоснежка и Червенорозка“. Чудесното оформление и твърдата гланцирана хартия със сигурност ще грабнат вниманието и на най-малките читатели, а по-големите каки и батковци със сигурност ще рецитират до насита познатите и непознати стихчета-приказки.

Истинско удоволствие ми доставиха чудните строфи, посветени на любовта:

„И чудото станало – в миг звярът оживял

И се превърнал в хубавец, прекрасен син на крал!

Така вълшебно любовта била го променила,

Защото няма на света по-чудодейна сила!“

Радвах се на хитроумния план за бягство на малката Маша, впечатлих се от победата на доброто над злото в „Белоснежка и Червенорозка“ и искрено се забавлявах на уменията на работната Мецана:

„Хукнала Меца веднага,

хукнала Меца да бяга,

в тъмното потна се връща,

спира пред своята къща.

Гледа – извряла чорбата,

гладни заспали децата…“

Сигурна съм, че книгата „Приказки любими в рими“ ще грабне както вас, така и малките читатели. В нея ще откриете очарованието и вълшебството на приказния свят, описан в толкова жизнерадостни краски, че чак ще ви се прииска никога да не го напускате!

Не пропускайте да се включите и в играта ни „Познай героя“, посветена на героите от книгата. Можете да си спечелите една от трите награди, предоставени от изд. „СофтПрес“!

Автор: Вал Стоева