Включи се в „Седмица на Бащата“ 2016 от 7 до 14 ноември

Националната кампания Седмица на Бащата ще се проведе за четвърти пореден път, като тази година мотото й е „Баща на място!“. От 7 до 13 ноември 2016 г. в цялата страна ще бъдат организирани множество публични събития, чрез които татковците и другите значими за децата мъже да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си.

Вие също можете да се включите в Седмица на бащата 2016: Баща на място! като организирате малко събитие или инициатива във вашата организация, училище, фирма – навсякъде, където можете да съберете на едно място деца и важните за тях мъже! За подробности относно пълната програма на Седмицата можете да следите сайта и фейсбук страницата на кампанията.

През 2015 година Detskiknigi.com отбеляза Седмицата на бащата с поредица материали, посветени на ролята на мъжете в насърчаването на детското четене, и специалната ни рубрика “Как четат бащите”.

Национална кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато 10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.