Премиера на детския котешко-приключенски роман „Лапи”

Котешката история, пълна със загадки, отвличания, пъклени планове и топки косми, разказана в романа „Лапи” (изд. Жанет-45), ще бъде представена в София на 10 февруари (вторник), от 18:30 часа в галерия Credo Bonum на ул. „Славянска“ 2 (вход откъм ул. „Бенковски“).

Автор и илюстратор на детския приключенски роман с рошавите и мустакати герои, който е номиниран в категория „Майстори“ на Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015, е Т. Яна Якова (Теодора-Яна Тодорова Якова).

„Лапи е първата ми книга и се дължи на личното ми удоволствие да рисувам и пиша историите, които ми хрумват. Радвам се че я публикувахме. Най-после имам оправдание да продължа да чета спокойно детски книги и да ходя на кино, гледайки детски филми, без да изглеждам странно.”, казва тя.

Яна твори на границата между илюстрация и текст, без предпочитания кое от двете да поведе историята. Работи като маркетинг и криейтив експерт и не крие, че е верен почитател на българския комикс и илюстрация и художниците Куентин Блейк и Киро Мавров.