Председателят на фондация „Детски книги“ с номинация за „Златна ябълка“

За тринадесети пореден път Националната мрежа за децата ще връчи своите годишни награди. Основна цел на наградите „Златна ябълка“ е популяризирането на добрите примери в няколко категории: Герой на децата, Детска организация, Болница, Училище и детска градина, Община, Журналист, Благотворител. Победителитe в първите две се определят изцяло от публиката, а в останалите направления тe се избират от експертно жури с помощта на вота на широката общественост.

През 2023 г. кандидати за авторитетните отличия са над 50 личности, институции и организации, които отстояват правата на децата и допринасят за благосъстоянието им. Сред номинираните лица е и председателят на фондация „Детски книги“ Валентина Стоева. В секцията Герой на децата нейното стои редом до имената на още 13 специалисти от различни сфери на дейност. Всеки от тях може да бъде подкрепен през сайта на наградите до 12. май, а победителят ще бъде обявен в края на същия месец.

Настоящата не е първата номинация, свързана с екипа ни. През 2020 г. фондацията получи доверието на петима души, номинирали я независимо един от друг в новосъздадената категория „Детска организация“. През 2022 г. „Детски книги“ отново се нареди сред кандидатите за наградата. Днес за носител на „Златна ябълка“ е предложен Чудният вълшебник на детскокнижното ни семейство. Повече за дейността на Вал Стоева можете да научите от тук.

Конкурсът „Златна ябълка“ се реализира с любезната подкрепа на Siemens и Kaufland.

Снимка в статията: CineLibri.