Празнувай магията на книгите в Нощта на книгите за Хари Потър

За трета поредна година светът ще се потопи в магията на невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на Нощта на книгите за Хари Потър. Събитието, организирано по инициатива на британския издател Bloomsbury, ще бъде на 2 февруари 2017 година, а темата му ще е Професорите на „Хогуортс“.

Сред основните цели на кампанията е да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите, така както това успя да направи поредицата за Хари Потър, която върна интереса на милиони млади хора към четенето.

Издателите на поредицата на български, „Егмонт“, отправят специална покана към училища, книжарници, библиотеки, читалища и фен клубове в цялата страна да се присъединят към инициативата, като организират свои събития за отбелязване на Нощта на книгите за Хари Потър. Всички те могат да използват специално създадения организационен пакет с идеи и материали за подготовка на един незабравим празник. Пакетът може да бъде свален тук.

Магьосници и мъгъли ще могат да организират тематични игри, предизвикателства и състезания, както и да си припомнят любими откъси от книгите, да участват в конкурс за костюми на герои от поредицата и да проверят познанията си за вълшебния свят на „момчето, което оживя”.

Всички организатори на събития ще могат да се включат и в конкурса на „Егмонт” за най-креативна украса на празника. Създателят на най-хубавата украса ще получи специална награда – романите „Хари Потър и Философският камък“ и „Хари Потър и Стаята на тайните“ с илюстрации на британския художник Джим Кей.

Издателството ще споделя информация за всички тематични събития и призовава организаторите да информират за планираните от тях инициативи на имейл адрес office@egmontbulgaria.com.

Специална интерактивна карта ще обедини всички събития в нощта на 2 февруари 2017 г. в световен мащаб: www.harrypotter.bloomsbury.com/uk/event-map

Нощта на книгите за Хари Потър се организира с медийната подкрепа на сайта „Аз чета” и фондация „Детски книги”.