Познай героя: ден 30

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНТРОЛИТЕ“.

В продължение на 29 дни ви предизвиквахме да познавате героите от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинки с неговия облик. Вашата задача бе да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Ние пък добавяхме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, печелеше книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков.

Но…всичко хубаво има край и днес за последен път ще ви предизвикаме в нашата игра „Познай героя“. Уловката е, че няма какво да познаете, а трябва да ни кажете кой е любимият ви герой от книгите на Туве Янсон, на кого се оприличавате или кого бихте желали да бъдете. Вашите коментари отново ще ви дадат шанс да се включите в седмичната томбола, а името на победителя ще стане ясно на 08.12.2012 г., по време на специалното „Муминтролско парти“ на изд. Дамян Яков.

Кой герой избираш ти?

В последния ден от нашия специален „Месец на МУМИНТРОЛИТЕ“ решихме да поверим кой е любимият ви герой от книжките на Туве Янсон или на кого се оприличавате…

В оспорваната битка успяхме да подредим следната класация:

– на последното място с по 1 глас класирахте (чрез коментарите си под статията) малката Мю, Развейпрах и хомсчето Тофт;

– бронзов медал грабна мама Муминка с 3 гласа;

– на второ място поставихте симпатягата Муминтрол с цели 5 гласа;

– победител в надпреварата и ваш безспорен любимец се оказа Снусмумрик, който получи 6 гласа.