Познай героя: ден 26 – Хомсчето Тофт

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНИТЕ. В продължение на 30 дни (от 1. до 30. ноември) ще ви предизвикваме да познаете героя от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинка с неговия облик. Вашата задача е да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Познаете ли, ние автоматично ще добавяме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, ще печели книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков. Колкото повече герои познаете, толкова по-голям е и шансът ви да си спечелите награда.

До края на нашия специален месец остават броени дни, затова не пропускайте да се включите сега и да си осигурите шанс за книжни награди!

Познайте кой е героят на снимката:

Хомсчето Тофт е странно малко същество, което предпочита стари лодки за дом. В „Края на ноември“ се срещаме с него в лодката на хемула, мечтаещ да посети Муминската долина и да се представи на мама Муминка.

Тофт има огромно въображение. Освен, че си представя всяка своя стъпчица до къщата на мумините, той успява със силата на въображението да разбуди нумулитчето и да го превърне в огромно животно… или поне така смята Тофт.

Хомсчето се появява като герой и в „Тайнството на юни“, когато плава заедно с муминското семейство на борда на театралната сцена.