Познай героя: ден 24 – Развейпрах

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНИТЕ. В продължение на 30 дни (от 1. до 30. ноември) ще ви предизвикваме да познаете героя от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинка с неговия облик. Вашата задача е да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Познаете ли, ние автоматично ще добавяме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, ще печели книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков. Колкото повече герои познаете, толкова по-голям е и шансът ви да си спечелите награда.

Ако все още не сте разбрали, победител в играта ни за миналата седмица е Красимира Димитрова, а кой знае – може сега да е ваш ред!

Познайте кой е героят на снимката:

Развейпрах е доста странен тип – обича да се шляе, не харесва никакви ограничения и предпочита да прекарва свободното си време, като спи на някое дърво или пухкав облак, или пък се върти на въртележка с разни мюмли.

Развейпрах се появява в книгата „Мемоарите на татко Мумин“, където заедно с таткото, Фредриксон и Пърхалчето се отправят на пътешествие с „Кораба на вселените“. По време на пътешествието Развейпрах се сприятелява с Мюмлата. Те двамата са родители на Снусмумрик.