Познай героя: ден 11 в „Малката Божана“

Включете се в играта „Познай героя“ от книгите за МАЛКАТА БОЖАНА и спечелете награди!

Как? На страниците на специалния „Месец на МАЛКАТА БОЖАНА“ ще публикуваме картинка на герой в периода 01.03. – 30.03.2013 г. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията.

ВАЖНО! От днес до края на специалния месец започваме да публикуваме по един герой всеки ден!

Не пропускайте да се включите в седмичната ни томбола, като всеки верен отговор ви дава нов шанс за печалба. Всеки петък ще изтегляме името на един от вас, който ще печели книжна награда, осигурена от изд. “Жанет-45”.

Първият седмичен победител бе Радка Димитрова, а вторият – Жаки Василева. Те получиха своите книжни награди от „Малката Божана“, а сега е твоят ред!

Feeling Good

Новият ни герой в специалния Месец на МАЛКАТА БОЖАНА е…

За него можете да гласувате до 20.00 часа днес, 25.03.2013 г.:

Сиво-синкаво туловище, дълго 30 метра. Тяло, тежащо повече от 15 слона или цели 150 тона! Ултразвуков глас, външен вид като на риба, но не е. Що е то? Син кит!

Синият кит Гренда, с който малката ГОЛЯМА БОЖАНА се запознава в Индийския океан, е много мил. Майката на малкото китче разказва на гостенката си, че тя е бозайник, че е най-голямото животно на света и се храни с 3 тона храна на ден. Китовете обаче, за разлика от други риби, де са хищници и се хранят само с планктон. Те живеят на стада, а най-големият им враг е косатката.