Познай герой № 9 в Месец на европейските разказвачи: Елиша

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Остана една седмица с два героя, една седмична томбола и още 3 книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Предпоследният герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 30.05.2013 г.:

Елиша е любимата на Тоби. И двамата са герои на французина Тимоте дьо Фомбел и ще ги откриете както в книгата „Тоби„, така и в „Очите на Елиша“.

Елиша е мъничка, но изключително умна. Може да се смее красиво, казва нещата както са и е безкрайно находчива. Тя е единственият приятел, останал на Тоби след предателството на познатите му и на старите му другари Лео Блу и Нилс. Елиша умее да плува, да рисува тайнствени знаци и да пази тайна. Тя може да се промъкне в строго охраняваният затвор „Томбъл“, да намери подход към ужасната Берник и дори да си обръсне главата… Безспорно упоритото момиче заслужава вниманието ви и ако не я познавате все още – не се колебайте да я срещнете. Със сигурност ще ви плени така, както успя да завладее нас!