Познай герой № 6 в Месец на европейските разказвачи: Камо

Включете се в играта „Познай героя“ в нашия специален Месец на европейските разказвачи и спечелете награди!

Как? В периода 20.05. – 31.05.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредиците за европейските разказвачи на ХХ/ХХІ век, издадени от изд. ЕМАС. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от трите седмични награди, осигурени от изд. ЕМАС.

Остана една седмица с пет героя, една седмична томбола и още 3 книжни награди… Всичко е във вашите ръце!

Шестият герой от Месеца на европейските разказвачи е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 27.05.2013 г.:

Камо е герой на Даниел Пенак. Той е доста любопитен персонаж: сякаш винаги е прав, винаги знае какво е най-яко да се направи. Може да майстори всичко и готви превъзходно. Способен е да научи английски език за три месеца и да се влюби до умопомрачение в… литературна героиня!

Камо живее в Париж с майка си Татяна, а баща му е починал доста рано. Има приятел – Ти, с когото споделят всякакви щури и доста невероятни приключения. Прадядо му е революционер, прабаба му – гъркиня, а майка му – супер щура мадама, която владее десетина езика.

Камо е страхотен тийнейджър и ако търсите приятно четиво за развлечение през ваканцията, не пропускайте приключенията му.