Познай герой № 2 в „Дора Изследователката“

Включете се в играта „Познай героя“ в нашата специална Коледна фиеста с Дора Изследователката и си спечелете награди!

Как? В периода 02.12. – 13.12.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредицата „Дора Изследователката“, издавана на български език от изд. „Колибри“. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от петте седмични награди, осигурени от изд. „Колибри“ и сайта Dora.bg.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и десет книжни награди…

Всичко е във вашите ръце!

Вторият герой е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 03.12.2013 г.:

Сигурно сте забелязали, че освен с най-добрия си приятел Ботичко Дора не се разделя и с любимата си лилава Раница. Тя е винаги на нейно разположение. В магическата Раница се крият всякакви предмети, необходими на любопитното момиченце по време на приключенията му – от Карта и бинокъл до скафандър и сгъваема стълба.

Дора я получава като подарък от родителите си и също като малката изследователка Раницата говори испански и английски. Тя е много предприемчива и както се пее в специалната песен за Раницата „всичко, което може да ти потрябва, се крие в мен.”

Раницата е наистина безценен помощник за Дора! С нея Дора тръгва на училище и връща книгите от библиотеката.