Познай герой № 1 в „Дора Изследователката“

Включете се в играта „Познай героя“ в нашата специална Коледна фиеста с Дора Изследователката и си спечелете награди!

Как? В периода 02.12. – 13.12.2013 г. ще публикуваме картинките на 10 героя от поредицата „Дора Изследователката“, издавана на български език от изд. „Колибри“. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията. Когато изтече обявеният срок за гласуване, ще ви предоставяме допълнителна информация за героя на деня. Колкото повече герои познавате, толкова по-голям ще е шансът ви да грабнете някоя от петте седмични награди, осигурени от изд. „Колибри“ и сайта Dora.bg.

Две седмици, десет героя, две седмични томболи и десет книжни награди…

Всичко е във вашите ръце!

Първият герой е:

Оставяйте коментарите си под публикацията до 20.00 часа днес, 02.12.2013 г.:

Дора Изследователката е истинска героиня – като Индиана Джоунс сред малчуганите. Тя е роден изследовател и непрекъснато жадува за още и още приключения. Малкото момиче успява да намери решение и в най-заплетената ситуация, а до нея винаги ще откриете верния й приятел Ботичко.

Дора обича спорта – играла е в бейзболен отбор, а също напредва и във футбола. Героинята изненадва и с музикалния си талант – тя умее да свири на дървена флейта и китара. Чуждите езици пък никак не са чужди на малката любопитка – тя знае доста думи на испански и докато пътешествате с нея, нищо чудно и вие да проговорите!

Едно от най-хубавите качества на първия ни герой в играта е следното: тя е истински приятел. И докато си мечтаем до нас да застане някой като Дора и да ни поведе на пътешествие, нека разберем повече за нейната книжка за добри обноски.

Утре ви очакваме с верни отговори за герой № 2.