Потопи се в Нощ на литературата 2015! Днес…

Днес точно в 18:00 часа  ще отвори врати читателското гнездо на награда „Бисерче вълшебно“ – част от европейския проект „Нощ на литературата“.

Ела и виж как в арт-магазин „Импресия“ (ул. „Кракра“ 26, София) обичаната от малки и големи актриса и радиоводеща Богдана Трифонова ще ни поведе на приключение в Страната на чудесата. В него една по-различна Алиса ще се срещне с тайния пират Сам Силвър и двамата ще бъдат засипани от снежна тийн-буря, сътворена от някои от най-харесваните тийн-автори като Морийн Джонсън и Джон Грийн.

За да откриеш бисерната ни магия, ще трябва да се гмурнеш в арт-ателието на „Импресия“ (точно като Алиса!) и там приказният глас на Богдана Трифонова ще те потопи в Нощта на литературата.

Коя е Богдана? Тя е една от най-слънчевите дами, която…

…обича БГ Радио, защото там се случва нейната приказка. Води сутрешния блок заедно със Симо вече 13 години.

…обича да чете приказки на глас. Все още има на кого.

…обича книгите, защото те карат въображението, най-големия художник, да рисува!

…обича малките, защото те са големите, всъщност.

Очакваме ви в Нощта на литературата днес от 18:00 часа в читателското ни гнездо на ул. „Кракра“ 26, арт-магазин „Импресия“, за да сътворим заедно книжно-художествена читателско-слушателска магия!

Ако все още не знаете що за чудо е европейският проект „Нощ на литературата“, ето малко повече информация: В Нощта на литературата на всеки половин час известни личности четат откъси от преведени на български чуждестранни автори. Това се случва в т.нар. „читателски гнезда“, като във всяко гнездо се чете един и същи откъс в рамките на 15 минути, а след това има 15-минутна пауза, в която слушателите да се придвижат към следващото. В София всеки слушател може да получи специална брошура, в която да събира печати от „читателските гнезда“. В края на Нощта в 21.30 ч. всички, получили поне пет печата, могат да участват в томбола с книжни награди. Освен в София, Нощта на литературата се случва в десетки европейски градове, а в България се включват още Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен.