Поповски третокласници с награда от Средношколската конференция „С България в сърцето“

За осма поредна година СОУ „Л. Каравелов“, гр. Варна, проведе Средношколска конференция „С България в сърцето“. Форумът се състоя на 26.04.2016 г. и в негоучастваха и ученици от IIIб клас на ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово.

„С доклади и презентации в Средношколската конференция участваха още ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ – Панагюрище, СОУ „Вичо Грънчаров“ – Горна Оряховица, СОУ „Васил Левски“ -Девня. В конкурсната част се състезаваха 8 доклада и 13 презентации.“, разказва училщната библиотекарка Антоанета Йорданова.

Под ръководството на своя класен ръководител, Ани Иванова, Мария Златинова, Ралица Генадиева и Стела Бойкова от ОУ „Л. Каравелов“ – Попово бяха подготвили презентацията „Опознай родния край“, в която представят забележителностите на Търговищка област, включени в пътеводителя „Опознай родния край – Област Търговище“ и които са посетили през миналата 2014/2015 учебна година със своя клас.

„Те представиха отлично своята презентация и показаха завидни познания за забележителностите в Област Търговище и сериозна изследователска дейност, за което журито ги класира на първо място. Разделихме се с обещание за нови съвместни дейности на училищата от Попово и Варна, носещи името на големия български общественик, журналист, революционер – Любен Каравелов.“ допълва г-жа Йорданова.

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.