Полетът на пингвинчето Пепър

Борбените животинчета от поредицата „Не се предавай” (изд. ФЮТ), които се изправят пред сериозни лични предизвикателства, станаха много популярни у дома. След непохватното маймунче Морис, скокливото лъвче Брайън и плашливото бяло мече Понго, аз и децата бяхме нетърпеливи да научим с какво ще трябва да се справи Пепър.

Пепър е стандартно императорско пингвинче, което живее в Антарктида в 50-хилядна колония от себеподобни. С едно малко отклонение! Тя има Голяма тайна, а именно – иска да се научи да лети. Природата, както всички знаем, не е предвидила пингвините да летят. Пепър също го знае, но въпреки това не се отказва от мечтата си и вярва, че може да успее.

Тя пази тайната си ревниво (споделя я само с най-добрата си приятелка Петъл), тренира самоотвержено и е готова да понесе доста удари в твърдия сняг. Щастливата случайност й помага да намери идеалния треньор, но дали всичко това ще бъде достатъчно? Ще се понесе ли Пепър в синята шир над Сребърното заливче?

Струва си да прочетете историята на упоритото пингвинче, написана от британската авторка Люси Кортни и чудесно илюстрирана от Фил Алдерсън. В нея ще срещнете смелост, смъртоносни опасности, предателство, лъжи, използвачество, усилени тренировки, както и доста комични моменти. А вече знаете, че в края на книгата ви очакват и интересни факти за невероятните птици и животни, които обитават ледено красивата и негостоприемна Антарктида.

„Пингвинчето Пепър” е номинирано за участие в наградата „Бисерче вълшебно” 2014 и от 19.03 до 30.04 можете да гласувате за нея, ако нейната отдаденост на голямата й мечта ви е пленила!

 Автор: Лора Филипова