Подкрепете дарителската кампания за пътуващи сандъчета за бебета на фондация „Детски книги“

„Вълшебни сандъчета за бебета „Книжен старт““ е проектът, с който фондация „Детски книги“ се включи в новата дарителска платформа Volontime. В периода от 1 до 23 април 2017 г. включително на www.volontime.com можете да подкрепите със своя глас усилията ни да комплектоваме 10 пътуващи сандъчета с детски книги и играчки, подходящи за деца на възраст от 0 до 3 години, които да гостуват на децата в детски ясли, градини и библиотеки в цялата страна.

Кампанията е продължение на проект „Пътуващите сандъчета на ББИА“, чийто координатор е фондацията, и е естествено допълнение към програмата ни за насърчаване на ранното детско четене.

„Да започнем да възпитаваме любов към четенето в училище е твърде късно. Срещата на децата с книгите трябва да стана в най-ранна възраст – това показват редица изследвания на грамотността. Малките деца трябва да са заобиколени от книги, да имат възможност да играят с тях и да ги възприемат като естествена част от обкръжението си, за да се превърнат в читатели. Именно това целим да постигнем с проекта за бебешки пътуващи сандъчета.“, казва Валентина Стоева, председател на фондация „Детски книги“.

За да ни подкрепите е необходимо да се регистрирате на сайта на Volontime и да гласувате за дарителска кампания „Вълшебни сандъчета за бебета „Книжен старт““, която можете да откриете в категории „Деца и младежи“ и „Образование и обучение“. Можете да гласувате само за една дарителска кампания, като натиснете бутон „Гласувам“ в самия прозорец срещу нея. Четирите дарителски кампании получили най-много гласове ще получат по 500лв. дарение от Volontime.