Победителите в конкурса „Помогни на Елмър да си намери дом“ вече са известни

Преди няколко седмици поставихме началото на кампанията „Седмици на европейските разказвачи: Великобритания“. В нея ви срещнахме с някои от чудесните герои като Грузулак и карирания слон Елмър. Не знаем за вас, но ние толкова заобичахме Елмър, че решихме да го поканим в България.

И той дойде! Но се оказа, че си няма дом… Чрез конкурса за детска рисунка „Помогни на Елмър да си намери дом“ поканихме всички желаещи да ни покажат чрез своите пъстри творения къде биха поканили Елмър да живее. Рисунките се изпращаха по пощата или през специалната ни форма за участие, а книжните награди бяха точно три.

От всички участници, които решиха да ни покажат къде биха изпратили Елмър да живее, журито на Detskiknigi.com отличи не три, а четири творби, които ще донесат на своите художници по една книжка за Елмър, осигурена от изд. „Жанет-45“. А ето и имената на победителите:

Кристиан Иванов на 6 г. от Пазарджик печели първата награда за своя летящ Елмър. Та има ли нещо по-хубаво от това шареният слон да радва децата от цялата страна?

Втората награда грабва Адриана Дудова на 6 г. от Пазарджик, защото е решила да изпрати Елмър на море. Стори ни се подходящо място за живеене за един кариран слон, а и делфините ще бъдат щастливи 🙂

Славена Няголова на 11 г. от Варна спечели всеобщото ни одобрение и третата книжна награда за Елмърския галактичен път. Слон като героят на Дейвид Маккий определено не се побира само в една държава или на една планета, нали?

А четвъртата книжка отива при Людмил Сираков на 5 г. от Варна, който е направил цял Елмърски град под формата на макет!

Всички останали рисунки също бяха чудесни и благодарим от сърце на художниците им! Надяваме се, че Елмър е харесал на вас точно толкова, колкото и на нас.

Всички рисунки можете да разгледате в специалния Фейсбук-албум.