По следите на еднорозите

Еднорозите са легендарни създания, любими на малки и големи. Оказва се, че тези мистериозни същества обсебват въображението на хората от хиляди години, особено по време на Средните векове. Не е трудно да разберем защо. В един свят, потънал в поквара и суета, еднорозите са символ на доброта, чистота, невинност, но и необузданост, свобода, волност. Рогът на животното пък, говори се, има пречистващи и лечебни свойства. Нищо чудно, че ключът към улавянето на еднорог е в ръцете на смирена девица, способна да го укроти и приспи в скута си.

За всички любители на еднорозите препоръчваме прекрасната книга „Сдружението за вълшебните еднорози“ от Селуин Е. Фипс, галопирала до нашите земи на гърба на изд. Enthusiast. Тя представлява шеметно и необременено препускане през  фантазията. Фантазия за цял един свят, разкриваща толкова детайли, че започваме да си мислим „Ами ако….?“.

Този официален наръчник разказва за раждането на първите еднорози и появата на още седем семейства вълшебни създания, всяко отличаващо се с уникален външен вид и смайващи способности. За всеки вид еднорози е представена красива история, разкриваща магическите му сили и характерни особености. Наред с това книгата описва какви места обитават тези същества и какъв е начинът им на живот.

“Най-първите еднорози са съществували толкова отдавна, че Сдружението за вълшебните еднорози трябва да разчита на истории, разказвани край лагерните огньове от най-ранните номади, за да се сдобие с каквато и да било информация за тях. Oттогава се разказват много различни истории, но това, което никога не се променя, е, че първите еднорози на света са били с прелестен златист и удивителен сребрист цвят.“

Kнигата предлага и чисто практически съвети и знания – какво обичат да похапват еднорозите, как трябва да общуваме с тях, какво да очакваме и от какво да се пазим, какви следи оставя всеки от видовете. И най-важното – как да станем членове на Сдружението за вълшебните еднорози!

„Погледни към нощното небе и ще видиш еднорози между звездите. Представени са под формата на съзвездие (група от звезди), наречено Еднорог. Можеш да го откриеш сгушено между три известни съзвездия – Орион (Ловеца), Голямото куче и Малкото куче.„

Е, успяхте ли да повярвате, че тук става дума за съвсем реални създания? Та нима нещо, което живее във въображението ни, не е достатъчно истинско, ако затворим очи? Да се потопим още по-надълбоко във фантастичния свят на еднорозите, ни помагат приказните илюстрации на Хари и Зана Голдхок и Хелън Дардик. Те превръщат книгата в истинско бижу!

Ако и вие обичате еднорози, влезте в една приказка, която е толкова повече от всичко, което сте си представяли. Всяка минута в тази приказка е време за красота, хармония и грижа.

 

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие помагате за насърчаването на детското четене с България.