По Коледа „Вярвай в чудеса“

Коледа е най-хубавото време в годината – коледен дух, звънчета, коледни сладки и Дядо Коледа. Измислиците са, за да поддържат въображението и да забавляват малчуганите, но ние големите знаем, че няма нищо подобно.

А защо да няма Дядо Коледа? Сигурно сте чували за писмото на редактора на английския вестник Sun до малката Вирджиния? Той много правилно е написал, че любовта също не се вижда, но това не значи, че я няма. А как да повярваме в невидими неща, ако не чрез книгите.

Новото издание на „Вярвай в чудеса” (изд. Софтпрес) на Павлина Делчева-Вежинова събира точно 24 коледни истории, които да четете на/със своите деца в празничния месец декември. Чрез кратките разкази ще проследите всичко от самото начало – как се появява Дядо Коледа, как събира своите помощници джуджетата, как попада на елена Рудолф и вълшебната си шейна. В нея се преплитат и историите на едно джудже, едно еленче, едно момче, полярния мечок пощальон и Снежко и Снежка.

Изданието е илюстрирано от Стоян Атанасов от Kontur Creative, чиито илюстрации помагат на читателите да уловят коледния дух.

„Вярвай в чудеса“ не е сладникава книжка с картинки, а от онези уютни четива, които ни показват, че светът може да бъде прекрасно място за живеене и добротата, състраданието и взаимопомощта не са отживелица. Именно в тях се крие смисълът на празника. Затова нека се усмихнем и да си спомним, че както съществува любовта, така го има и Дядо Коледа.

„Спи спокойно, мило дете. Твоето писмо е вече прочетено и Дядо Коледа отново ще остави подарък под елхата. Повярвай в чудото на доброто и то ще дойде и при теб.“

Купете книгата с 10% отстъпка от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.